Grammatobothus pennatus (Ogilby, 1913)
Pennant flounder
Grammatobothus pennatus
photo by FAO

 Family:  Bothidae (Lefteye flounders)
 Max. size:  18 cm TL (male/unsexed)
 Environment:  demersal; depth range 80 - 93 m
 Distribution:  Western Pacific: eastern Queensland (Ref. 9824) and northwestern Australia, and Papua New Guinea (Ref. 6771).
 Diagnosis:  Dorsal spines (total): 0-0; Dorsal soft rays (total): 88-91; Anal spines: 0-0; Anal soft rays: 72-76. Maximum total length 18 cm (Ref 42535).
 Biology:  Feeds on benthic animals.
 IUCN Red List Status:   (Ref. 96402)
 Threat to humans:  harmless
 Country info:   
 

 Entered by: Luna, Susan M. - 21.06.94
 Modified by: Valdestamon, Roxanne Rei - 10.06.15
 Checked by: Garilao, Cristina V. - 07.11.95

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by dsantos, 20/08/10