Stellifer microps (Steindachner, 1864)
Smalleye stardrum
Stellifer microps
photo by Carvalho Filho, A.

 Family:  Sciaenidae (Drums or croakers)
 Max. size:  20 cm TL (male/unsexed)
 Environment:  demersal; depth range - 40 m, oceanodromous
 Distribution:  Western Atlantic: Costa Rica to ParĂ¡, Brazil. Also reported in Nicaragua (Ref. 13613).
 Diagnosis:   
 Biology:  Found over sandy mud bottoms in coastal waters, also present in river estuaries (Ref. 3702). Feeds on bottom-dwelling organisms (Ref. 3702). Mostly used in the manufacture of sub-products (Ref. 3702).
 IUCN Red List Status:   (Ref. 96402)
 Threat to humans:  harmless
 Country info:   
 

 Entered by: Luna, Susan M. - 17.10.90
 Modified by: Garilao, Cristina V. - 18.08.95
 Checked by: Agustin, Liza Q. - 08.08.94

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by dsantos, 20/08/10